Sultaniye Kaplıcaları

Lazer Epilasyon

Roma döneminde hastane haline getirilmiştir. Hastanenin girişine “Tanrılar adına buraya ölüm giremez” yazılmıştır. Ölemez Dağı adını buradan almıştır. Türkiye’nin en güzel gezi manzaralarından birine sahip olan Köyceğiz-Ekincik yoluyla ulaşılan Sultaniye Köyü’nde, dinlenirken şifa da bulabilirsiniz. Çünkü Sultaniye yemyeşil çam ormanları, Köyceğiz Gölü, gölün kenarında 112 çeşit kuşun yaşadığı kuş cenneti ve şifalı kaplıcasıyla, dinlemek için mükemmel bir tatil yöresi. Sultaniye kaplıcaları ve çamur banyoları romatizma, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, metabolizma bozuklukları,ruhsal yorgunluk, cilt ve kadın hastalıkları gibi bir çok hastalığa direk tedavi olarak şifa gösterilir.

Dünyanın ikinci büyük radyoaktif kaplıcası! Dünyada en etkili iki kaplıcadan biri olan Sultaniye Kaplıcası, radyoaktif özelliği nedeniyle Endonezya’daki kaplıcadan sonra ikinci sırada yer alıyor. Ilıca suyu bel ağrısı, romatizma, siyatik, nefrit, lumbago, nevtalfi, ruhi yorgunluklar, cilt ve kadın hastalıkları tedavisinde etkili oluyor. Ölemez Dağı doğusunda Sultaniye köyü içinde kıyı boyunca uzanan birçok termal kaynak bulunduğu tespit edilmiş. Bunlar içinde sağlık amaçlı faaliyet gösteren Sultaniye ılıcası ve içmeleri, Hasançavuş ılıcası ve Kokargirme kaplıcası en önemlileri. Ilıca suyu kalsiyum klorür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfürür ve radon içeriyor. 39 derece sıcaklıktaki şifalı sudan yararlanabilmek için her yıl kaplıca küründe olduğu gibi 21 günlük tedavi süresince ilk girişte 10 dakikadan başlamak üzere günde iki kez banyo almak gerekiyor. Hamam özelliği nedeniyle kaplıca suyu, hamam kubbesi altında radyoaktif özellik etkili olabiliyor.

 

 

Köyceğiz, Dalyan, Ekincik gibi turistik merkezlerde konaklayan turistler gerek karadan, gerekse denizden günübirlik motor turlarına katılarak Sultaniye Kaplıcasına da uğruyorlar. 45 dakikalık kaplıca molası süresince büyük havuzda kalan turistlerin bir kısmı, kaplıcadan sonra kendilerini Köyceğiz gölünün sularına bırakırken, bir kısmı açık duşlarda yıkanıp cafe’de yorgunluk atıyorlar. Tedavi amaçlı gelen yerli turistler ise turist motorlarını gelme saati olan 16.00’ya kadar havuzlardan yararlanıyor, hatta kaplıcanın etkili olması için duş bile almıyorlar. Biri yuvarlak diğeri dikdörtgen şekilli iki havuzun su yüzeyinde biriken yağ, kükürt köpüğü gibi kalıntılar, vakumlu pompalarla çekilip fazla suyla birlikte göle akıtılıyor. Küçük havuz sabahın belirli saatlerinde yalnızca hanımların yararlanması için ayrılıyor. Büyük havuzun yanındaki kaynak su içmece olarak karaciğer, safra kesesi ve bağırsak problemi olanlar tarafından kullanılıyor.

 

Nasıl gidilir? Sultaniye’ye özel aracınızla gidecekseniz Muğla-Antalya yolundan Köyceğiz’e yaklaşırken Döğüşbelen kavşağından girerek Ekincik yönüne ilerlemelisiniz. 24 km’lik Ekincik yoluna Köyceğiz’in içinden de girebilirsiniz. Muhteşem görünüşlü Köyceğiz gölüne paralel giderken, Sultaniye Kaplıcası sapağından 500 metrelik toprak yolu kullanarak kaplıca mevkiine varabilirsiniz. Bu yolda Köyceğiz-Ekincik arası minibüsler yolcu taşıyor ve yolu 45 dakikada tamamlıyorlar.

 

 

Sağlık Bakanlığı onaylı Sultaniye Kaplıcaları’nın iyi geldiği rahatsızlıklar:

Romatizma hastalıkları,
Deri hastalıkları,
Kalp ve kan dolaşımı,
Solunum yolları hastalıkları,
Kadın hastalıkları,
Böbrek ve idrar yolları hastalıkları,
Mide ve bağırsak hastalıkları,
Sinir ve kas yorgunluğu ‘bünyesel yorgunluk’,
Sinirsel hastalık,
Eklem ve kireçlenme hastalığı,
Göz hastalıkları,
Ameliyat sonrası rahatsızlıklar,
Beslenme bozukluğu rahatsızlığı.

× Whatsapp İletişim